Távozott posztjáról, mert megszólta Obama lányait

Vágólapra másolva!
Bejelentette felmondását egy amerikai republikánus képviselő vezető munkatársa, miután felháborodást keltett azzal, hogy méltatlan megjegyzéseket tett Barack Obama elnök lányaira.
Vágólapra másolva!

Elizabeth Lauten, Stephen Lee Fincher tennessee-i republikánus képviselő kommunikációs igazgatója támadások kereszttüzébe került, miután megszólta a 16 éves Malia és a 13 éves Sasha Obamát, amiért múlt csütörtökön a lányok unottan viselkedtek azon az szertartáson, amelyen az elnök a hagyományoknak megfelelően megkegyelmezett két, a Fehér Háznak ajándékozott pulykának - amiről egyébként több sajtójelentés is említést tett.

"Kedves Sasha és Malia, értem, hogy azokban a szörnyű tízes éveitekben vagytok, de ti is tagjai vagytok az első (az elnöki) családnak, próbáljatok meg hát egy kis színvonalt mutatni. Legalább mutassatok tiszteletet a szerep iránt" - írta egy Facebook-bejegyzésében Lauten.

Tiszteletet Amerikának

"Nőjetek fel az alkalomhoz. Viselkedjetek úgy, mintha a Fehér Ház számítana nektek. Öltözzetek úgy, mintha tiszteletet érdemelnétek, nem pedig egy helyet a bárpultnál" - tette hozzá. A kommunikációs igazgató nem kímélte a szülőket sem, azzal vádolva őket, hogy ők sem nagyon tartják tiszteletben sem az általuk viselt tisztséget, sem pedig az országot, ezért nem szolgálnak jó példával a lányok számára.
Lauten megjegyzései, amelyek sokak szerint túl messzire mentek, villámgyorsan elterjedtek az interneten.

A képviselő munkatársa egy pénteki posztjában már arról írt, hogy csupán a megkegyelmezési szertartásról írt egyik cikkre reagált, és hogy elhamarkodottan olyan bírálatokat fogalmazott meg a két lánnyal szemben, amilyeneket tinédzserként ő maga sem kívánt volna hallani.
Állítása szerint több órán át imádkozott, beszélt a szüleivel, és az üzenetét újraolvasva belátta, hogy az mennyire bántó lehet.