Kilépett a rendőrség kötelékéből Darren Wilson

Vágólapra másolva!
Azonnal hatállyal, szabad akaratából távozott a fehér rendőr, aki augusztusban a Missouri állambeli Fergusonban agyonlőtt egy fegyvertelen fekete tizenévest, ami zavargásokat váltott ki a településen és tüntetéseket országszerte.
Vágólapra másolva!

Wilson a St.Louis Post-Dispatch című lappal közölte, hogy azért hagyja ott a rendőrséget, miután a rendőrőrsén fenyegetéseket kaptak alkalmazása miatt. „Nem hagyhatom, hogy valaki más kerüljön bajba miattam” – mondta.

A rendőrségen közölték vele, hogy további szolgálata veszélybe sodorja a helyi lakókat és a fergusoni rendőröket. A 28 éves Wilson hozzátette, hogy lemondásával meg akarta várni a vádesküdtszék döntését.

Darren Wilson augusztus 9-én lőtte le a 18 éves afroamerikai Michael Brownt. Az illetékes vádesküdtszék hétfőn úgy döntött, nem indokolt a vádemelés ellene.

A történtek óta Wilson bujkált, féltve az életét, és csak a vádesküdtszék döntése után, három hónap elmúltával szólalt meg az ABC News hírcsatornának adott interjúban. Azt mondta, hogy tiszta a lelkiismerete, és tudja, hogy helyesen cselekedett, amikor fegyvert rántott.