Holttestet találtak homokozó gyerekek Sydneyben

Vágólapra másolva!
Egy újszülött maradványait ásták ki a tengerparti dűnék tövén.
Vágólapra másolva!

Az egész egy ártatlan tengerparti homokozásnak indult az ausztráliai Sydneyben, de a dűnék melletti játékból hamar bűnügyi helyszín lett. A Sydney egyik keleti elővárosa, Maroubre tengerpartján homokozó hat és hét éves gyerekek ugyanis egy csecsemőholttestet ástak ki a homokból. Először apjuknak szóltak, aki értesítette a rendőröket.

A nagyon fiatalként jellemzett csecsemő meztelen volt és harminc centi mélyre volt beásva a dűnék tövénél. Szövetei már oszlásnak indultak, így a rendőrök még nem tudták megállapítani, hogy milyen nemű és milyen idős lehetett, ahogy az sem világos mióta lehetett a homokba ásva. A holttestet törvényszéki orvosi szakértő fogja megvizsgálni, a rendőrök pedig utánanéznek a környék közlemúltban feljegyzett születési és kórházi adatainak. Kiadtak egy felhívást is hátha jelentkezik az anya.

Az is kérdéses, az elföldelt csecsemő élve vagy halva született-e, így a rendőrök még nem tudták eldönteni gyilkosság történt-e vagy sem – jelentette a Sydney Morning Herald ausztrál lap.