Lefejezte egy sikkasztással vádolt vezetőjét az Iszlám Állam

Vágólapra másolva!
Az Iszlám Állam lefejezte és keresztre feszítette a szervezet egy sikasztással és lopással vádolt vezetőjét - adta hírül az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja.
Vágólapra másolva!

A londoni székhelyű emigráns szíriai ellenzéki szervezet jelentése szerint a szíriai nemzetiségű Dzsalaibeeb Abu Muntathert Deir ez-Zór szíriai tartományban végezték ki. Lefejezték, majd holttestét keresztre feszítették - írja jelentésében az ODSH, amely egy fotót is közzétett a hirtelenjében összetákolt kereszten lévő hulláról.

Rendszeres brutalitás

Az volt ellene a vád, hogy "pénzt lopott a muzulmánoktól, és sikkasztott az Iszlám Állam pénzforrásaiból". Az ítéletet állítólag a szélsőséges iszlamista szervezete vezetője, Abu Bark al-Bagdadi hozta meg.
A szíriai háborús bűnöket vizsgáló ENSZ-bizottság pénteki genfi keltezésű jelentésében megállapította, hogy a Közel-Keleten előrenyomuló dzsihadisták parancsnokai tömeges jogsértéseket követtek el Szíria általuk uralt északkeleti részén, ahol rendszeresen fejeznek le, köveznek meg és lőnek agyon civileket.

A kivégzett férfiak megcsonkított holttestét gyakran közszemlére teszik, hogy így bírják engedelmességre a helyi lakosságot. Szemtanúk szerint nem ritka a keresztre feszített holttestek és a levágott, majd kerítéslécekre tűzött fejek látványa Aleppó, Rakka, Idlib, al-Haszaka és Deir ez-Zór tartományban.