Férjhez adta az elrabolt lányokat a Boko Haram

Vágólapra másolva!
A Boko Haram nem egyezett bele a tűzszünetbe, és nem áll szándékában tárgyalni a nigériai kormánnyal – közölte a szervezet vezetője. Abubakar Shekau tudatta azt is, hogy az iszlám hitre térítették és férjhez adták az év elején elrabolt 219 iskolás lányt, akiknek a kiszabadítására globális kampány indult.
Vágólapra másolva!

Shekau egy videó felvételt hozott nyilvánosságra, ebben jelentette be azt is, hogy a fogságukban van egy német állampolgár, akit Nigéria északkeleti részén, Adamawa államban ejtettek foglyul júliusban.

A felvétel válasz volt a nigériai elnök és a hadsereg meglepetést keltő október közepi bejelentésére, amely szerint megegyezésre jutottak az iszlamista szervezettel az ellenségeskedés leállításáról és az elrabolt lányok szabadon bocsátásáról.

A helyi és nemzetközi közvélemény szeptikusan fogadta a bejelentést, mert a korábbi tűzszüneti megállapodások sem bizonyultak tartósnak, ráadásul senki sem hiszi, hogy a Boko Haramban valóban lenne befolyása a nevében tárgyaló megbízottnak – emlékeztetett tudósításában a Sydney Morning Herald.