Öt célt tűzött maga elé a pénzügyi biztosjelölt

Vágólapra másolva!
Öt célt tűzött maga elé az Európai Parlamentben szerdán tartott meghallgatásán a brit Jonathan Hill, akit a pénzügyi piacok szabályozására jelölt ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke.
Vágólapra másolva!

A mérsékelt euroszkeptikusként számon tartott politikus, aki eddig a brit törvényhozás felsőházának elnöke volt brit, első célként a jelenlegi szabályozás gyakorlatba való átültetését említette, amelyet az új, felmerülő kockázatok azonosítása követett.

Harmadikként a nemzetközi pénzügyi szabályok konzisztens alkalmazását és a G20 országcsoporttal való együttműködést említette, majd a tőkepiaci unió megteremtéséről beszélt. Mint mondta: ez mind a 28 tagállam számára egyaránt fontos projekt, amely felszabadíthatja a befagyott tőkét szerte Európában.

Sikeres EU-t akarnak

Végül, ötödikként arról beszélt, hogy fel kívánja tárni, hogyan lehetne a nagy, strukturális reformok után az egységes piacot az állampolgárok érdekeiben továbbfejleszteni.

Hill kijelentette: azt akarja, hogy az Egyesült Királyság egy sikeres Európai Unió tagja legyen.

Ígéretet tett, hogy a közös érdekeket fogja szem előtt tartani, mind a 28 tagállam érdekében fog dolgozni, és nem feledkezik meg arról, hogy a közvetlenül választott EP előtt elszámoltatható.