Újranősült George Clooney

George Clooney esküvője
George Clooney és Amal Alamuddin
Vágólapra másolva!
Megnősült a világ leghíresebb facér férfije: George Clooney a "víz városában", Velencében vette feleségül Amal Alamuddin libanoni-brit ügyvédnőt szombaton.
Vágólapra másolva!

Az év esküvőjének tartott frigy megtörténtéről egymondatos üzenetből értesült a világ Clooney szóvivőjének, Stan Rosenfieldnek a jóvoltából.

Az esküvőt a Canale Grandéra néző Aman luxusszállodában tartották meg. A mintegy 120 fős vendégsereg nagy része az ugyancsak Canale Grandéra néző Cipriani szállodában szállt meg. Clooney és barátai ott hörpintették fel a pezsgőt az "önállóság" utolsó perceire, majd vízre szálltak, és átsiklottak az Aman hotelbe. Fotósok hada követte őket, hogy képet készítsen a frigy előtti utolsó percekről.

George Clooney és Amal Alamuddin - A képre kattinva galléria nyílik! Forrás: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Meo

Vízitaxival mentek

A Clooneyt szállító vízitaxi volt az utolsó a tucatnyi velencei közlekedési eszközből álló hajórajból, amely az ötcsillagos Cipriani hotelból az esküvő helyszínére, az Aman szállodában szállította a vendégsereget, köztük Cindy Crawfordot és férjét, Randy Gerbert, Bill Murrayt és Matt Damont. Clooney vízitaxijának útját néhány pillanatra keresztezte egy nagyobb hajó, majd egy vízibusz is, így a násznépet többtucatnyi csónakkal követő fotóshadnak volt ideje villogtatni a vakukat. A vízitaxi orrészén álló hollywoodi sztárt ez sem zökkentette ki a tőle megszokott nyugalmából, kedvesen integetett az Accademia hídon, a csatorna partján és az arra közlekedő vízitaxikon összesereglett rajongók tömegének.

A helyszínen tartózkodó újságírók viszont nyomát se látták a menyasszonyt kísérő násznépnek, Amal Alamuddin utoljára pénteken jelent meg a nyilvánosság előtt, amikor megérkezett Clooney-val együtt a Cipriani szállodába.

Csak hétfőn lesz az esküvő?

Az 53 éves Clooney és 36 éves jegyese az áprilisi eljegyzés óta jóformán semmit sem árult el a velencei szertartásról. Egyes hírek szerint a polgári esküvőt csak hétfőn délelőtt tartják meg a velencei városházán. Olasz sajtóértesülések szerint a volt olasz kulturális miniszter, korábbi római polgármester, Walter Veltroni adja össze őket.

Az újságok korábban azt írták, hogy menyasszony Oscar de la Renta-ruhát fog viselni, hétkarátos aranyból készült jegygyűrűje több mint 500 ezer euróba (157 millió forintba) került. A virágdíszeket alkotó Munaretto cégnél már hetek óta folyik a lázas készülődés.

Volt már nős

A sajtó felemlegeti, hogy Clooney életét nem így tervezte: miután 1989-ben egybekelt Talia Balsammal, és házasságuk csak négy évig tartott, fogadkozott, hogy soha többé nem nősül meg. Állítólag százezer dolláros fogadást is kötött erről Michelle Pfeifferrel. Azóta több ismert manökennel és színésznővel volt kapcsolata, ami bő csemegét kínált a bulvársajtónak. A bejrúti születésű emberi jogi ügyvédnővel, Amallal való találkozása láthatóan változást hozott az életébe.

Az esküvő helyszíne nem szokatlan Clooney számára: a velencei filmfesztiválok gyakori látogatójaként jól ismeri a történelmi paloták és romantikus lagúnák városát, ráadásul villája van az észak-olasz Comói-tó partján.