Sallert kapott a medvétől egy osztrák gazda

Vágólapra másolva!
Medve támadt egy osztrák gazdára Salzburg tartományban. A férfi halottnak tetette magát, és egy pofonnal megúszta. A tartományban eddig nem találkoztak kóbor medvékkel.
Vágólapra másolva!

Halottnak tetette magát, és könnyű sérüléssel megúszta egy barnamedve támadását egy osztrák gazda Salzburg tartományban, ahol eddig még nem láttak medvét. Az idős thomatali férfi arra figyelt fel, hogy riadtan viselkednek állatai. Ennek okát kereste az alpesi legelőn egy eldugiott völgyben, mire váratlanul szembetalálta magát egy felnőtt medvével. Hátrálni kezdett, de megbotlott és megsérült.

Ahogy elvárható

Amikor feltápászkodott a medve arcon ütötte, amitől újra a földre került. Ekkor már inkább nem mozdult, halottnak tetette magát. A medve pedig elveszítette érdeklődését, és továbbállt. A férfi könnyű sérülésekkel megúszta a kedden történt találkozást, amelyről csak csütörtökön számolt be, mert nem volt szüksége kórházi ellátásra.

Medveszakértők szerint a gazda pontosan úgy viselkedett, ahogyan ilyen esetben elvárható.

Nem tudtak medvékről

Mivel Salzburg tartományban eddig nem találkoztak kóbor medvékkel, a hatóságok interneten is elérhető szórólapokon tájékoztatják a lakosságot, hogy mi a helyes magatartás egy találkozás esetén. Telefonos forróvonalat is létesítettek.

Pénteken egy tapasztalt medveszakértő tart helyszíni szemlét a térségben, hogy felmérje a helyzetet. Salzburg tartományban eddig nem tudtak vándorló medvékről, de a szomszédos Karintia tartományban 5-8 is élhet a WWF szerint.