Rendőrök keresik a papnak öltözött varsói bázisugrókat

Vágólapra másolva!
A reverenda alatt vitték be az ejtőernyőt a Kultúra és Tudomány Palotájába.
Vágólapra másolva!

A varsói rendőrség a lakosság segítségét kérte annak a négy fiatalembernek az elfogásához, akik katolikus papnak öltözve csempészték be ejtőernyőiket a lengyel főváros központjában álló emblematikus felhőkarcoló, a Kultúra és Tudomány Palotájába, amelynek tetejéről aztán leugrottak.

A papnak öltözött fiatalok ugrása óta több mint egy hét telt el, de azóta sem találják őket a hatóságok. Állítólag ejtőernyő-oktatók voltak, de azt nem tudni, honnan jöttek. A papi ruhának köszönhetően akadálytalanul feljutottak a kultúrpalota 30. emeletére, ahol egy mellékhelyiségben vették fel a reverenda alatt, a lábuk között elrejtett ejtőernyőket. Ezután kiugrottak a kilátóterasz 114 méteres magasságából. Baj nélkül landoltak a Felvonulási téren (Plac Defilad), majd sietve autóba ültek és elhajtottak. Nézze csak meg:

A kultúrpalota vezetése szerint az ugrás illegális volt, és az ugrók nemcsak a maguk, hanem az épület melletti parkolóban közlekedők életét és biztonságát is veszélyeztették. A lengyel törvények értelmében bűncselekményt követtek el, amely pénzbírsággal vagy egy évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.