Félholtra vertek, bedrogoztak egy kisbabát Szlovákiában

Vágólapra másolva!
Az agyhalál állapotában van az a négyhónapos baba, akit szülei bántalmazhattak a szlovákiai Privigyében. A csecsemő súlyos belső sérüléseket szenvedett, szervezében metamfetamint találtak - valószínűleg már nem lehet megmenteni.
Vágólapra másolva!

Súlyos belső sérüléssel szállítottak a besztercebányai kórházba egy négyhónapos csecsemőt, akinek a szervezetében az orvosok erős stimuláns kábítószert is találtak. A baba az agyhalál jeleit mutatja, és nem tudnak segíteni rajta, szerveit ezért transzplantációra ajánlották fel.

"A gyermek vizeletében metamfetamint és más anyagokat is találtunk, ezzel a rendőrség foglalkozik majd"- idézi a Bumm.sk Jozef Kubíkot, a kórház orvosát.

Nagy ütés érte fejét

A besztercebányai gyermekkórház igazgatója, Ján Nosko elmondta, hogy az agyhalált okozó belső sérülés külső behatás, egy nagyobb ütés következtében állhatott be.

A szlovák rendőrség már őrizetbe vette a gyerek szüleit, egy privigyei párt - ügyükben nyomozás folyik, de az eset kényessége miatt a hatóság nem hoz nyilvánosságra több információt.

A szomszédok szerint a kisgyermek szülei rendetlenek voltak, gyakran kiabáltak, és a lakóknéha úgy hallották, hogy verekedtek is.