Hurrikán elől menekülnek a turisták

SQUARE FORMAT 40917172. México, D.F.- Cientos de turistas continúan varados en Los Cabos, Baja California Sur debido al paso de Odile.
NOTIMEX/FOTO/JAVIER LIRA OTERO/JLO/HUM/
Vágólapra másolva!
Menekítik a turistákat Los Cabos mexikói üdülőhelyről a 3-as erősségű Odile hurrikán miatt, tizennyolcezer vendéget már elszállítottak, de még több ezren vannak a Kaliforniai-félsziget déli csücskén.
Vágólapra másolva!

Védelmükre és a fosztogatások megakadályozására 8000 katonát és rendőrt vezényeltek a több településből álló önkormányzat területére.

Az Odile vasárnap érte el a félsziget déli csúcsát, és nagy pusztítást végzett a festői szépségű tájon, amely kedvelt célpont a külföldiek közül főleg az amerikai turisták számára. Utána a területhez közelített a Polo hurrikán is, de haladása közben trópusi viharrá szelídült, és valószínűleg el is kerüli a szárazföldet.

Nem így tervezték a vakációt Forrás: AFP/Notimex/Javier Lira

A mexikói közlekedési minisztérium helyi idő szerint csütörtök este közölte, hogy 18 ezer turistát már kimenekítettek repülőgépekkel. Azoknak, akiket még nem tudtak elszállítani, palackos vizet osztanak, és más módon is segítenek. Ezenkívül rendfenntartókat vezényeltek Los Cabosba a helyi hatóságok megerősítésére, mert a kaotikus állapotok között sokan fosztogatni kezdték az üzleteket.
Két ember meghalt, amikor át akart kelni egy megáradt patakon - közölte a rendőrség.