Profi „filmelőzetessel” fenyeget az Iszlám Állam

flames of war player
Vágólapra másolva!
A Fehér Ház és az amerikai csapatok megtámadásával fenyeget az Iszlám Állam. Ez a válaszuk Barack Obama elnöknek, aki azt ígérte, hogy megsemmisíti a szervezetet.
Vágólapra másolva!

Első pillantásra azt hinné az ember, hogy egy hollywoodi háborús film előzetesét látja. Tűéles képek, profi vágások, pergő ritmus, robbanások, sebesültek társaikat mentő amerikai katonák, kivégzésre váró, térdeplő civilek.

A harc csak most kezdődött – figyelmeztet a felirat az elején, hamarosan bemutatjuk – így a felirat a végén.

Újabb megszállás?

A videót kedden hozták nyilvánosságra, alig néhány órával az után, hogyMartin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke kilátásba helyezte: javasolni fogja Obamának szárazföldi csapatok bevetését Irakban, ha az Iszlám Állam elleni légicsapások nem járnak kellő eredménnyel.

A videót az al-Hayat Médiaközpont, az Iszlám Állam angol nyelvű propagandaoldala hozta nyilvánosságra – számolt be a brit The Guardian.

A héten ez már a második, hasonló tartalmú világhálós fenyegetés. Hétfőn a Minbar Jihadi Media nevű harcias iszlám netfórum fenyegette meg támadásokkal az Egyesült Államokat és szövetségeseit arra az esetre, ha folytatják légicsapásaikat az Iszlám Állam erői ellen.