Egyszerre 30 Rolls-Royce-ot vett egy milliárdos

Rolls Royce Phantom. A milliárdos ebből a típusból rendelt 30 darabot, csak más színben.
Vágólapra másolva!
A kocsikat csak azok vezethetik majd, akiket a Rolls-Royce cég kiképez azok használatára. 
Vágólapra másolva!

A hongkongi Stephen Hung harminc luxus Phantomot állított csatasorba annak érdekében, hogy kaszinójának kiemelt vendégeit a legnagyobb kényelemben utaztathassa a makaói szállodakomplexum különböző pontjai között. A flotta két darabja állítólag minden idők legdrágábban értékesített autójának számít, egyenként egymillió dollárba kerültek.

Gazdag, de nem fukar

Hung úr hóbortjai széles körben ismertek. Nemrégiben például arról nyilatkozott, hogy

, az ugyanis "a legközönségesebb anyag a világon". A kínai milliárdos feleségét sem kell bemutatni a városlakóknak, őt ugyanis már több száz méterről is felismerik az utakon
a Valentin-napra kapott rózsaszín luxus Rolls-Royce autójáról.

Rolls-Royce Phantom. Hung úr ebből rendelt 30 darabot, csak más színben. Forrás: AFP/Charly Two

Természetesen maga Hung úr sem Trabanttal jár, ő négy különböző Rolls-Royce büszke tulajdonosa.

Veszik, mintha olcsó lenne

A 30 különleges jármű vörösben pompázik majd, belül fekete bőrülésekkel. A Rolls-Royce közölte, hogy külön tréninget is biztosít a szállodai dolgozók számára, hogy miképpen kell megfelelően kezelni egy ilyen pompás gépkocsit. Makaó a Világbank adatai szerint mára Svájcnál is gazdagabb régiónak számít. Az egy főre jutó javakat tekintve csak három gazdagabb terület létezik a világon. Itt is, csakúgy mint más gazdag államokban, a BMW-hez tartozó luxusmárka igen kelendőnek bizonyul. Tavaly a cégcsoport összesen sem adott el 1500 járművet, azonban az idei év első hat hónapjában már több mint 2000 kocsi lelt új gazdára.