Leleplezték Amy Winehouse szobrát

Amy Winehouse szobor
London, 2014. szeptember 14. A néhai Amy Winehouse ötszörös Grammy-díjas brit énekesnő életnagyságú bronzszobrát avatják fel az észak-londoni Camden városrész piacán 2014. szeptember 14-én, az énekesnő születésének 31. évfordulóján. (MTI/AP/Tim Ireland)
Vágólapra másolva!
Leleplezték Amy Winehouse szobrát Londonban. Az emlékmű felavatására a néhai énekesnő 31. születésnapján került sor egykori otthona közelében.
Vágólapra másolva!

Jellegzetes mozdulatot örökítettek meg

A Scott Eaton által tervezett életnagyságú bronzszobor, amely csípőre tett kézzel, magas sarkú cipőben és jellegzetes, magasra tornyozott frizurájával örökíti meg az énekesnőt, az észak-londoni Camden városrész nyüzsgő piacának szívében áll.

A Grammy-díjas énekesnő 2011 júliusában, 27 éves korában hunyt el alkoholmérgezés következtében.

Megrendítő szobor

A néhai Amy Winehouse ötszörös Grammy-díjas brit énekesnő életnagyságú bronzszobra Forrás: MTI/AP/Tim Ireland

Mitch Winehouse, az énekesnő apja vasárnap arról beszélt, hogy „hihetetlenül megrendítő” az emlékművet látni. „Olyan, mintha egy csodálatos pillanatot örökítene meg az életéből. Reméljük, hogy Amy rajongói szeretni fogják a szobrot"”- mondta.

Winehouse családja az énekesnő halálát követően alapítványt hozott létre a nevében a drog- és alkoholfüggőséggel küzdő fiatalok segítésére.