Melegesküvőn vettek részt, lecsukták őket Egyiptomban

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vett az egyiptomi rendőrség hét férfit, akik még áprilisban részt vettek egy meleg pár esküvőjén, egy hajón. Az esküvőről készült videó augusztusban terjedt el a neten, a hatóság ezt követően lépett.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyeztek az egyiptomi hatóságok hét férfit, akik az ország első melegesküvőjét megörökítő videofelvételén szerepeltek, és felbujtással, valamint a köztisztességet sértő képsorok terjesztésével vádolják őket. A melegházasságot tiltó, többnyire konzervatív muszlimok lakta észak-afrikai országban hatalmas felzúdulást keltett a közösségi oldalakon múlt hónapban terjedni kezdett videó.

A képsorokon az látható, ahogy több mint tucatnyian ünneplik egy nílusi hajón a meleg pár házasságát.

Az egyiptomi ügyészség szerint az összejövetel még áprilisban történt, a videofelvétel azonban augusztusban terjedt el. A rendőrség 16 résztvevőt azonosított, közülük hetet elfogott, két embert még keresnek.

A hatóságok szerint a felvételek

majd arra a megállapításra jutottak, hogy az eset bűncselekmény, amelyet ki kell vizsgálni. Ezután a rendőrség előzetesen letartóztatásba helyezte a hét férfit, és az ügyészség utasítására egy orvos szakértő is megvizsgálja a vádlottakat.

Habár Egyiptomban nincsenek kifejezetten a homoszexualitást tiltó törvények, általános a melegekkel szembeni negatív megkülönböztetés. Időről időre előfordul, hogy a hatóságok meleg férfiakat vesznek őrizetbe, és erkölcstelenséggel vagy istenkáromlással vádolják őket.

2013-ban az amerikai Pew Kutatóközpont egy felméréséből kiderült, hogy az egyiptomiaknak csupán három százaléka szerint kellene a társadalomnak elfogadnia a melegeket.