Kárhozat vár Putyinra, figyelmeztet Filaret pátriárka

John Kerry, Filaret pátriárka
Jhon Kerry és Filaret pátriárka Feburárban egy emlékműnél.
Vágólapra másolva!
Megszállta a sátán Vlagyimir Puityin orosz elnököt, és örök kárhozatban lesz a része, hacsak nem lép vissza – erről beszélt a hétvégén Filaret kijevi ortodox pátriárka. A vallási vezető kizárólag az orosz elnököt tette felelőssé az Ukrajnában dúló harcok miatt – jelentette a Moscow Times orosz lap.„Nagy sajnálattal azt kell mondanom, hogy e világ vezetői között… egy új Káin tűnt fel, aki nem nevével, de tetteivel idézi meg a régit. Akárcsak Káin, a világ első testvérgyilkosa, az előbb említett vezető is a Sátán befolyása alá került” – olvasható a pátriárka honlapján.  John Kerry amerikai külügyminiszter és Filaret pátriárka feburárban egy emlékműnélForrás: AFP/Sergei Supinskymiddle„Az ukrán nép testvérének mondja magát, de valójában tettei azt mutatják, ő lett az új Káin, testvérvért ont, és az egész világot hazugságaival lázítja.”A pátriárka arra kérte a hívőket, imádkozzanak Putyinért, hogy észhez térjen, mert ha nem, akkor „gyalázatos véget ér, és örök kárhozatban lesz része a pokolban.”Filaret az orosz ortodox egyházzal 1992-ben szakított ukrán ortodox egyházat vezeti, és erősen támogatja az ukrán nemzeti önállóságot. A kelet-ukrajnai harcokban a Moscow Times összesítése szerint eddig 2600 ember vesztette életét.
Vágólapra másolva!

Megszállta a sátán Vlagyimir Puityin orosz elnököt, és örök kárhozatban lesz a része, hacsak nem mutat bűnbánatot - erről írt a hétvégén Filaret kijevi ortodox pátriárka. A vallási vezető az orosz elnököt tette felelőssé az Ukrajnában dúló harcok miatt – jelentette a Moscow Times orosz lap.

„Nagy sajnálattal azt kell mondanom, hogy e világ vezetői között… egy új Káin tűnt fel, aki nem nevével, de tetteivel idézi meg a régit. Akárcsak Káin, a világ első testvérgyilkosa,

– idézték a pátriárka honlapján megjelent közleményt.

„Az ukrán nép testvérének mondja magát, de valójában tettei azt mutatják, ő lett az új Káin, testvérvért ont, és az egész világot hazugságaival lázítja.”

A pátriárka arra kérte a hívőket, imádkozzanak Putyinért, hogy észhez térjen, mert ha nem, akkor

Filaret az orosz ortodox egyházzal 1992-ben szakított ukrán ortodox egyházat vezeti, és erősen támogatja az ukrán nemzeti önállóságot. A kelet-ukrajnai harcokban a Moscow Times összesítése szerint eddig 2600 ember vesztette életét.