Vágólapra másolva!
Unatkozhatott őrségben a gárdista, és egy kicsit „cifrázta” az előírt lépéseket. Az egyik arra járó turista természetesen videóra vette a jelenetet, és fel is töltötte a világhálóra. A gárdista nem élvezheti a népszerűséget, mert alighanem fegyelmi büntetést kap.
Vágólapra másolva!

A gárdista produkciója nagy tetszést aratott a turisták körében, a felvételen hallható is, amint nevetgélve figyelik, hogyan próbálta szórakoztatóbbá tenni az őrség unalmas óráit.

A produkció hirtelen véget ért, mikor a gárdista visszahúzódott az őrhelyre, de előbb még felemelt hüvelykujjal üdvözölte a társát.

A főnökei nem fognak szórakozni

Bár a turisták jól szórakoztak, a gárdista parancsnokai nem fogják viccnek venni a dolgot. A brit védelmi minisztérium szóvivője a Daily Mail című lapnak elmondta, hogy belső vizsgálat indult az ügyben. „Mindenkinek felelnie kell, ha megsérti a hadsereg szigorú előírásait” – közölte.

Az őr kötelességeit minden egyes kétórás váltás előtt felolvassák a gárdistáknak. Ebben szerepel, hogy „nem ehetnek, alhatnak, dohányozhatnak, állhatnak pihenjben, ülhetnek vagy feküdhetnek le a szolgálat alatt”.

Az sem menti a gárdista tették, hogy II. Erzsébet az adott időben éppen nem tartózkodott a palotában, mert éppen Skóciában van.