Putyint is megfenyegette az Iszlám Állam

Vágólapra másolva!
"Trónfosztással" és az egész kaukázusi térség felszabadításával fenyegette meg Valgyimir Putyin orosz elnököt az Iszlám Állam azon a videófelvételen, amelyet a terrorista szervezet szerdán tett fel a YouTube-ra.
Vágólapra másolva!

A videoportálon látható felvételen egy harci gép látható, amelyet állítólag az orosz elnök küldött Bassár el-Aszad szíriai elnöknek, és amely az iszlamisták birtokába került. Az egyik dzsihadista a gép szárnyán állva hangosan fenyegeti Putyint.

"Ez az üzenet neked szól, Vlagyimir Putyin, ezt a gépet, amit Bassárnak küldtél, visszaküldjük neked, ha Isten is úgy akarja" - mondja a terrorista. Fenyegetését így folytatja: "És felszabadítjuk majd Csecsenföldet és az egész Kaukázust, ha Isten is úgy akarja. A trónod inog, és le is lesz döntve, amikor elérkezünk hozzád".

Az orosz főügyészség szerdán elrendelte, hogy korlátozzák az említett videóhoz való hozzáférést. Bűnügyi vizsgálatot is indított terrorcselekményre való bujtogatásért, valamint az Oroszország területi épsége elleni nyilvános fenyegetésért.