Obama elment a szakácsa esküvőjére

Vágólapra másolva!
Még a legénybúcsúján is ott volt.
Vágólapra másolva!

Az amerikai elnök részt vett családi séfjének és barátjának esküvőjén a hétvégén. Sam Kass az MSNBC műsorvezetőjét, Alex Wagnert vette el. A szakács és az elnök közötti barátságot jól jellemzi, hogy Obama bokros teendői, valamint az ukrán és a szíriai válság közepette is elment a múlt héten Kass legénybúcsújára.

A lakodalmat a New Yorkhoz közeli Blue Hill at Stone Barns nevű vendéglőben tartották szombaton. Az étterem a saját farmjának a terményeit szolgálja fel. Az esküvőn ott volt Michelle Obama, valamint az elnöki házaspár két lánya, Sasha és Malia is.

Régi ismerős

Kass régóta dolgozik Obamának, aki még nem volt elnök, és Chicagóban lakott, amikor főzni kezdett rá. Elnökké választása után a szakács a Fehér Ház séfje lett. Sam Kass emellett Michelle Obama táplálkozási főtanácsadója a gyermekek elhízása elleni kampányában, valamint kiveszi részét a fehér házi veteményes művelésében is.

Kass nem az egyetlen a Fehér Ház munkatársai közül, akinek az esküvőjén az elnök részt vett. Tavaly októberben hivatalos fotósa, Pete Souza menyegzőjén is megjelent, 2012 júniusában pedig Chicagóban ott volt kabinetjének egyik főtanácsadója, Valerie Jarrett esküvőjén is.