Megtalálták a három eltűnt izraeli tizenéves holttestét

Vágólapra másolva!
Eltűnésük helyétől mindössze néhány kilométerre találták meg annak a három iskolás fiúnak a holttestét, akiket feltehetően a palesztin Hamász rabolt el 18 napja. Temetésükön részt vesz Benjamin Netanjahu kormányfő.
Vágólapra másolva!

Megtalálta a három vélhetően elrabolt izraeli tizenéves holttestét hétfőn az izraeli hadsereg Hebron mellett, 18 nappal az autóstoppos fiatalok eltűnése után – közölte az izraeli televízió. A tetemek azonosítása még nem fejeződött be. Eltűnésük helyétől mindössze néhány kilométerre találták meg a vallási iskolába járó tizenéves diákok földi maradványait.

Az izraeli kormány hétfőn este rendkívüli ülést hívott össze a fejlemények miatt. A biztonsági szakemberek szerint csak rövid idő telt el az áldozatok elrablása és megölésük között. Az eltűnést követő napon az izraeli nyomozók már tudták, hogy két, a Hamászhoz tartozó fegyveres hurcolta el a fiatalokat, de az elkövetőknek is nyomuk veszett.

A The Jerusalem Post jelentése szerint a hadsereg körbevette és alaposan átkutatja a feltételezett tettesek hebroni házait, rokonaikat pedig kihallgatják. A katonák a kormány döntésére várnak, hogy lerombolják-e az épületeket. A hadsereg utoljára 2005-ben hajtott végre ilyen akciót.

A hadsereg hajnalban azt közölte, hogy a Gázai övezetből kilőtt rakéta hullott Izrael területére, de emberéletet nem oltott ki.

A gyilkossággal gyanúsított 29 és 33 éves palesztin férfi már éveket töltött izraeli börtönökben. A feltételezések szerint azért ölték meg az izraelieket, majd ásták el holttestüket, hogy később kiadatásukért fogolycsere-tárgyalásokat kezdjenek az izraeli börtönök palesztin rabjaiért. Palesztin források szerint az izraeli katonák rajtaütöttek a gyanúsítottak hebroni házain. A Hamász tagadta közvetlen részvételét az akcióban. Az emberrablást elítélte Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke is, és a palesztin biztonsági erők együttműködtek az izraeliekkel az eltűnt fiatalok felkutatása érdekében. Június 12-e, az emberrablás óta több száz palesztin radikálist fogtak el az izraeli biztonsági erők, hogy az eltűnt izraeliek nyomára bukkanjanak.