Az orosz ortodox keresztényeknek nem tetszik Marylin Manson koncertje

Vágólapra másolva!
Novoszibirszkben több száz hívő tüntetett a fellépés ellen, Moszkvában pokolgépes fenyegetés miatt maradt el a koncert.
Vágólapra másolva!

Nem tartották meg péntek este Moszkvában Marylin Manson amerikai metálénekes koncertjét, mert egy ismeretlen telefonáló pokolgépes robbantással fenyegette meg a résztvevőket. Ortodox keresztények nyomására lemondták az énekes vasárnapi novoszibirszki koncertjét is.

Manson a Twitter mikroblogon maga is megerősítette, hogy a fellépés a bombafenyegetés miatt maradt el. Az orosz média szombaton arról írt, hogy rajongók ezrei voltak kénytelenek csalódottan távozni a lemondott koncert miatt.

Előzőleg a másfél milliós Novoszibirszkben több száz ortodox hívő tüntetett Manson vasárnapra tervezett fellépése ellen, arra hivatkozva, hogy az "elfajzott" amerikai énekes "szadomazochista vidámparkhoz hasonlító előadása" sérti a hívők vallási érzelmeit.

A lemezeit sokmilliós példányban eladó Marilyn Mansont a világ más részein - köztük hazájában, az Egyesült Államokban - is számos alkalommal érték bírálatok egyházellenes megnyilvánulásai miatt. Emberi jogi aktivisták mindazonáltal az orosz koncertek lemondását követően aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy Oroszországban növekszik az ellenkezés a nyugati kultúrával szemben. Manson maga azt kifogásolta, hogy éppen azok fenyegetőznek robbantással, akik az erőszak terjesztését róják a terhére.