Kínai milliárdos dorbézolt a menő étteremben

Vágólapra másolva!
Néhány napja Budapesten egy finn művész keltett feltűnést egy ál-gyorsétteremmel, ahol pénzt osztott a betérő hajléktalanoknak. Egy kínai milliárdos New Yorkban szintén étterembe csábította az otthontalanokat.
Vágólapra másolva!

A New York-i Boathouse nevű vendéglőbe manhattani hajléktalanszállók 250 lakóját hívta meg ebédre Csen Kuang-piao. Szezámmagos tonhal és marhaszelet volt a menü, desszertként tejszínes bogyós gyümölcsöket kínáltak a pincérek. Csen ebédet és fejenként 300 dollárt adott mindenkinek, de vendégei szórakoztatásáról is gondoskodott: személyesen énekelte el a We are the World című dalt.

A 46 éves Csen ezzel az akcióval akarta bizonyítani, hogy a kínai gazdagok törődnek a szegényekkel, nem csak a luxuscikkek érdeklik őket.

A kínai milliárdos fizetett hirdetésben reklámozta rendkívüli ebédjét a Wall Street Journal és a New York Times hasábjain. Utóbbi pikantériája, hogy néhány hónapja bejelentkezett vevőnek a napilaphoz, de odáig sem jutott el, hogy konkrét vételi ajánlatot tegyen, kikosarazták.

A kínai milliárdos cége egyébként szelektív hulladékgyűjtéssel és újrafeldolgozással foglalkozik.