Körözést adtak ki Janukovics fia ellen

Vágólapra másolva!
Zároltak a vagyonát is, amely állítólag közel 500 millió dollár. Adómegkerüléssel vádolják.
Vágólapra másolva!

Az ukrán hatóságok körözést adtak ki Viktor Janukovics megbuktatott államfő fia, Olekszandr Janukovics ellen, és zárolták a vagyonát. Az UNIAN hírügynökség szerda esti jelentése szerint ezt Oleh Mahnickij főügyész jelentette be sajtótájékoztatóján.

Mahnickij szerint a hatóságok nyomozati eljárást folytatnak ellene adómegkerülés címén. A gyanú szerint Olekszandr Janukovics többedmagával, a Mako vállalatcsoport tulajdonosaként követte el a terhére rótt bűncselekményt. A főügyész szerint a Mako vállalatcsoporthoz tartozó Artemivszk-vajneri részvénytársaság nem fizetett be az adóhatóságnak 42 millió hrivnyát (mintegy 800 millió forintot). Az ügyben gyanúsított a volt államfő 41 éves fia, ezért körözést adtak ki ellene, zárolták mintegy 97 millió hrivnyára rúgó személyes vagyonát, valamint értékpapírjait 1,2 milliárd hrivnya értékben.

Február végén a genfi igazságügyi hatóságok is bejelentették, hogy bűnügyi eljárást indítottak Olekszandr Janukovics ellen pénzmosás gyanújával. A férfi 2011 végén alapított szénkereskedelmi vállalatot Genfben Mako Trading néven, az ottani székhelyű nemzetközi szervezetek közvetlen szomszédságában. A fogorvos képzettségű Olekszandr Janukovics három év alatt állítólag 500 millió dolláros vagyont halmozott fel.