Kárpátaljai áldozatai is vannak az ukrajnai harcoknak

Vágólapra másolva!
Három katona elesett, öt eltűnt a munkácsi lövészdandár katonái közül.
Vágólapra másolva!

Három kárpátaljai katona életét vesztette, ötnek pedig nyoma veszett kedden a kelet-ukrajnai Luhanszk környéki harcokban. Kárpátaljai hírportálok szerdai jelentése szerint a munkácsi 128-as gépesített lövészdandár katonáin lesből ütöttek rajta fegyveres szakadárok Scsasztya település határában. Az egyik útellenőrző helyre tartó katonákra aknavetőkből és nehézgéppuskákból zúdítottak tüzet.

A híroldalak szerint valószínűleg a 128-as dandár eltűntként számon tartott öt tagjának egyike az a huszti illetőségű, véres arcú katona, akinek a kihallgatásáról készült felvételt a luhanszki lázadók szerdán töltötték fel a YouTube-ra. A Zerkalo Nyegyeli című kijevi hetilap internetes oldala ukrán védelmi minisztériumi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a Scsasztya melletti, kedd éjszakai harcokban a 128-as dandár és a lembergi (lvivi) 80-as légi szállítású ezred 11 katonája, valamint a 24-es területvédelmi zászlóalj négy tagja halt meg, 13 katona holléte pedig ismeretlen.

Ugyancsak a 128-as dandár kötelékében szolgált a kelet-ukrajnai konfliktus első kárpátaljai áldozata, a magyar nemzetiségű Popovics Roland Beregszászról. A 19 éves szerződéses katona a múlt pénteken esett el Luhanszk térségében egy orvlövész golyójától.