Meghalt egy meglőtt orosz újságíró Kelet-Ukrajnában

Vágólapra másolva!
Egy aknagránát becsapódásakor sérült meg.
Vágólapra másolva!

Belehalt a sérüléseibe egy orosz újságíró, aki egy aknagránát becsapódásakor sebesült meg súlyosan Ukrajna keleti részén – közölte kedden a luhanszki kórház egyik orvosa.

A számos televízió- és rádiócsatornát működtető orosz állami VGTRK társaság szóvivője korábban megerősítette, hogy tudósítójukat, Igor Korneljukot válságos állapotban szállították kórházba, miután a Luhanszk városától északra fekvő Metaliszt és Mirnode falvakra kilőtt aknagránátok súlyosan megsebesítették.

Kelet-Ukrajnában, főként Luhanszk és Donyeck megyékben folyamatosak az összetűzések az oroszbarát szeparatisták és az ukrán kormányerők között. Az ukrajnai konfliktus az utóbbi napokban tovább mélyült, miután a szakadárok lelőtték az ukrán hadsereg egyik katonai szállító repülőgépét 49 emberrel a fedélzetén, Oroszország pedig leállította a gázszállítást Ukrajnába. Május végén a Russia Today nevű, Kremlhez hű orosz televíziós csatorna szabadúszó újságírója sebesült meg a kelet-ukrajnai Mariupolnál, őt később hazaszállították Oroszországba.