Repülőgéppel zuhant le Rockefeller dédunokája

Vágólapra másolva!
A világ első milliárdosa, John. D Rockefeller k leszármazottja New York közelében halt meg légi balesetben.
Vágólapra másolva!

A CNN beszámolója szerint Richard Gilder Rockefeller egy Piper PA-46-500TP Meridian típusú kisrepülőgépet vezetett, amellyel egy kilométerrel a felszállás után lezuhant.

A magángépet a 65 éves Rockefeller - a világhírű olajmágnás egyik dédunokája - utazott, aki a New York városától északra fekvő White Plains közelében lévő repülőgépről szállt fel, és a Maine megyében lévő Portlandbe tartott, ahol édesapjának kilencvenkilencedik születésnapján szeretett volna részt venni.

Richard Rockefeller egyébként tapasztalt pilóta volt Peter Scherrer, a White Plains közelében lévő repülőtér vezetője szerint. Azonban a helyi idő szerint 8 óra 8 perckor végzett felszállás során az idő kissé ködös volt, kevesebb mint fél kilométeres látótávolsággal - írja a CNN.

A Piper PA-46-os a repülő nem sokkal ezt követően eltűnt a radarképernyőkről, és a rádiós összeköttetés is megszakadt vele. A rendőrséghez 8 óra 23 perckor érkezett hívás, amely szerint a közeli Purchase nevű településen lezuhant egy repülő kétszáz méterre egy háztól. A baleset okát még vizsgálják.

Richard Rockefeller háziorvosként dolgozott a Maine megyében lévő Falmouth településen 2000-ig, és az Orvosok Határok Nélkül szervezet amerikai tanácsadótestületének elnöke volt 1989 és 2010 között. Emellett a Rockefeller Egyetem igazgatótanácsának is tagja volt 2006-ig. Ő alapította a Health Commons Institute nevű nonprofit szervezetet, az elmúlt években pedig a poszttraumatikus stressz hatékonyabb kezelésének kidolgozásával foglalkozott.