Öten haltak meg a németországi viharban

Vágólapra másolva!
Egy heves vihar közlekedési fennakadást és legalább öt ember halálát okozta hétfőn a nyugat-németországi Észak-Rajna–Vesztfália tartományban.
Vágólapra másolva!

Németország harmadik legnagyobb repülőterét, a düsseldorfit este 9 órakor be kellett zárni, és egy óra múlva tudták csak megnyitni. A széllökések elérték az óránként 150 kilométeres sebességet – közölte a légikikötő. Tíz érkező járatot töröltek, tíz másikat pedig más repülőtérre irányítottak át.

A tartományban sok helyen le kellett állítani a tömegközlekedést. Több közút és vasútvonal járhatatlanná vált a kidőlt fák vagy az elszakadt felsővezetékek miatt. Elszakadtak utcai villanyvezetékek is, emiatt egyes lakásokban nem volt áramszolgáltatás.

Kölnben egy kidőlő fa – amelyet valószínűleg villámcsapás ért agyonütött egy 50 év körüli kerékpárost. Düsseldorfban három ember egy kerti pavilon alatt keresett menedéket a vihar elől, de az építményre dőlt egy fa, és agyonnyomta őket. Essenben is meghalt egy férfi, egyelőre tisztázatlan okból.

A vihar északkelet felé haladt tovább, emiatt a meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki Hannover és Bréma környékére.