25 indiai mérnökhallgatót sodort el a megáradt folyó

Vágólapra másolva!
Eddig négy holttestet találtak.
Vágólapra másolva!

Két tucat főiskolás diákot ragadott el egy hirtelen megáradó folyó India északi részén vasárnap este, eddig négy holttest került elő, a többieket keresik. Kiderült, hogy közvetlenül a Himacsál Prades államban történt tragédia előtt a folyó egy feljebb lévő szakaszán megnyitottak egy gátat, azért nőtt meg hirtelen a vízszint.

Az India középső részén, Haidarábádban tanuló mérnökhallgatók buszos utazáson vettek részt. A mintegy 50 fős csoport vasárnap este megállt, hogy pihenőt tartson és fotókat készítsen a naplementéről a folyóparton. Egy erőműből azonban pont akkor engedtek le vizet, amely aztán elsodort 24 diákot és egy kísérőt.

A csoport egyik tagja elmondta, próbálta figyelmeztetni társait, de a víz szintje másodpercek alatt métereket emelkedett. "A szemem láttára haltak meg" - fogalmazott az NDTV tévécsatornának.

A helyiek szerint a hatóságok nem jelezték, hogy megnyitják a gátat, egy tisztviselő viszont azt mondta, megszólalt a sziréna.

Az esély, hogy túlélőket találjanak, vajmi kevés, a Beas folyó ugyanis nagyon - 12-15 méter - mély és gyors sodrású azon a szakaszon, ahol a szerencsétlenség történt. Szintén India északi részén, Uttar Prades államban 27 ember fulladt meg vasárnap, amikor hindu rituálékat követve megfürdött az ottani folyókban.