Hét év után újra pörög a nyomozás Madeleine McCann ügyében

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Feltúrnak egy nagy bozótost, és nyolc gyanúsítottról beszélnek a brit rendőrök.
Vágólapra másolva!

Több gyanúsítottat is kikérdezne a közeljövőben a portugál rendőrség Madeleine McCann brit kislány hét évvel ezelőtti eltűnése ügyében. Hamarosan őrizetbe vételek is várhatók, a kihallgatások jövő héten lesznek. A Guardian brit lap szerint akár nyolc gyanúsított is lehet, de háromra nagyon kíváncsiak a brit rendőrök is. A gyanúsítottak olyan betörők, akik azon a környéken tevékenykedtek, ahol a kislány és családja nyaralt az eset idején.

Forrás: AFP/Francisco Leong

Az akkor hároméves Madeleine 2007 májusában veszett el Praia da Luz nyaralóhelyen. A kislány saját ágyából tűnt el, miközben szülei egy közeli étteremben vacsoráztak a barátaikkal.

A rendőrök folyamatosan és aprólékosan kutatnak keresőkutyákkal egy bozótos területet, nem messze az apartmantól, de egyelőre nem találtak semmi kézzel foghatót. Victor Mata helyi polgármester nem különösebben örül ennek, a hét elején arról panaszkodott, hogy nem a nyaralási szezon csúcspontján kellene felforgatni a nyaralóhely nyugalmát a kutatással.

A kisgyerek utáni nyomozást egy éve indította újra a brit rendőrség. Márciusban közölték hogy egy ott nyaraló brit családok lánygyerekeit 2004-2006 között molesztáló betörőt keresnek. Múlt hónapban pedig arról számoltak be, hogy hamarosan jelentős nyomozati munkába kezdenek Portugáliában.