Magyar béranya is dolgozott a temesvári magánkórháznak

Vágólapra másolva!
Letartóztattak két görög vezetőt, akik Temesváron tartottak fenn magánklinikát, ahol tiltott módon petesejt-átültetést végeztek, és béranyákat bíztak meg fizetésért. A Bors úgy tudja magyar béranya is dolgozott nekik.
Vágólapra másolva!

Illegális petesejt-kereskedelemmel és béranyasággal gyanúsítanak több embert Romániában. A román szervezett bűnözés elleni csoport pénteken csapott le egy temesvári klinikára - írta a Bors.

A lap szerint magyar párok is voltak a mesterséges megtermékenyítést vállaló intézet ügyfélkörében, amely magyar béranyákat is foglalkoztatott. A román hatóság szerint 300 eurót, azaz 90 ezer forintot fizettek a többnyire fiatal egyetemista lányoknak a petesejt levételéért. A meddő pároknak 4000 eurót (1,2 millió forint) kellett fizetnie a megtermékenyítésért és beültetésért.

A 2010-ben alapított magánklinika két görög vezetőjét 30 napra házi őrizetbe helyezték, három orvos és egy nővér pedig szabadlábon védekezhet. Az ügyészség tizenkét béranyáról tud, akikből eddig hetet hallgattak ki.

Romániában engedélyezett ugyan a petesejtátültetés, de csak önkéntesen, anyagi haszonnal már emberkereskedelemnek számít, amelyért 3-10 évig terjedő börtönbüntetés jár. A béranyaság is legális, amíg nem fizetnek érte.