Hatszor meglőtt egy idegent egy részeg New York-i rendőr

Vágólapra másolva!
Villogóval menekült el a helyszínről, nem emlékszik semmire.
Vágólapra másolva!

Brendan Cronin New York-i rendőr szerda délelőtt lőgyakorlaton vett részt kollégáival, akikkel később teljesen leitta magát - írja a New York Post. A lap szerint Cronin ezután hazaindult, a lámpánál melléhajtott egy autó, ő pedig minden ok nélkül lövöldözni kezdett. Összesen tizenháromszor sütött el a fegyverét, hat golyó pedig eltalálta a szomszéd autó anyósülésén ülő férfit.

A nyomozóknak fogalma sincs, miért kezdett lövöldözni a rendőr, aki állítása szerint annyira részeg volt, hogy semmire sem emlékszik az estéből. Ez nem tűnik nagyon elképzelhetetlennek, mivel Cronin úgy menekült el a helyszínről, hogy bekapcsolta autója tetején a megkülönböztető kék jelzést - amelyet egy szemtanú is megemlített, amikor jelentette az esetet -, így nem volt nehéz beazonosítani.

Az áldozat - bár eltalálták a karjain, törzsén és a tüdejét is - jól van, igaz, nem sokon múlt, mert az egyik golyó éppen hogy elment a feje mellett. Két héten belül ez a második eset, amikor egy New York-i rendőr részegen lövöldözni kezd, az előző incidenskor szerencsére nem sérült meg senki.