1,35 millió dollárt követel áldozatának családjától a gázoló sofőr

Vágólapra másolva!
Depressziós lett, mert halálra gázolt egy bringást, és megsebesített másik kettőt. Ezért 1,35 millió dollárt követel az áldozatoktól és családjuktól egy kanadai nő.
Vágólapra másolva!

Túl nagy pszichés kárt okozott a kanadai Sharlene Simonnak, hogy halálra gázolt egy bringás fiatalt, ezért beperelte az elhunytat, annak szüleit, sőt az áldozat időközben elhunyt bátyját, és két másik biciklis társát, akiket ugyancsak elütött, de nem haltak bele. Még a megyei önkormányzat ellen is pert indított, mert szerinte nem tartották megfelelően karban az utat.

A kanadai nő még 2012 októberének egyik éjszakáján gázolta el a három bringást, akik hot-dogozni bicikliztek a Torontótól 90 kilométerre északra fekvő Alconában – írja a Toronto Sun kanadai lap. A háromgyerekes, 42 éves Sharlene Simon hátulról találta el a bicikliző a fiatalokat SUV-jával. Kilencven kilométer per órával hajtott, bár csak nyolcvannal mehetett volna. Utóbb azt mondta semmit sem látott a biciklisekből, jóllehet fényvisszaverők is voltak a kerékpárokon. A balesetben az egyik fiú, a 17 éves Brandon Majewski életét vesztette.

A rendőrök nem indítottak eljárást a gázoló ellen, még csak meg sem szondáztatták, mivel szerintük erre nem volt okuk. A nő mögötti autót férje vezette, aki rendőr. Az esetről szóló jelentésben csak annyi szerepel róla, hogy lehúzódott a gázolás után, majd hazafuvarozta a nőt.

A nő keresetlevelében azt állítja, a fiúk fékjei nem megfelelően voltak felszerelve, és alkalmatlan biciklisek voltak. Az eset pedig depressziót, szorongást, ingerlékenységet és poszt-traumatikus stresszt okozott nála. Mindezekért összesen 1,35 millió dolláros kártérítést követel.

Az áldozat szülei köpni-nyelni nem tudtak, amikor értesítették őket az esetről. Már csak azért sem, mert másik fiuk fél ével a gázolás után túladagolta magát nyugtatókkal, amit apjuk állítása szerint azért szedett, hogy kezelni tudja öccse halála feletti gyászát. „Ez az eset darabokra szakította a családunkat. És most ez a nő képes arra, hogy az általa megölt halott gyerekünkön nyerészkedjen?” - idézte a felháborodott apát a kanadai lap.

A család ügyvédje is keresetet adott be a gázolóval szemben. Ebben a temetési és az orvosi költségek megtérítését kérik. Azt állítják, hogy a nő túl gyorsan hajtott, feltehetően ittas volt, és mobiltelefonon beszélt, ezért nem vette észre az úton biciklizőket.