Ukrán rendőrkapitányt ejtettek foglyul oroszbarát szakadárok

Vágólapra másolva!
Fegyveresek, vélhetően oroszbarát szakadárok ismét elfoglalták a rendőrség épületét Kramatorszkban, a helyi rendőrkapitányt is elfogták és elhurcolták.
Vágólapra másolva!

Automata gépkarabélyokkal felfegyverzett, terepszínű ruhát és símaszkot viselő ismeretlenek ismét megszállták a városi rendőrkapitányságot a Délkelet-Ukrajnában lévő Donyeck megyei Kramatorszkban. A városi rendőrkapitányt foglyul ejtették, és ismeretlen helyre vitték. Az épületfoglalók azt követelik, hogy adják ki nekik a rendőrkapitányságon lévő fegyvereket.

A Donyeck megye északi részén, Szlovjanszk közelében lévő Kramatorszkban szakadár fegyveresek bő egy hete, április 12-én a rendőrökkel vívott tűzharc után foglalták el először a városi rendőrség épületét, majd később elhagyták azt.

Ilyen oroszbarát szakadárok akciója lehet a most hétfői rendőrkapitányság-foglalás. Készülődésükről a napokban hírek jöttek.

Előző nap lövöldözés tört ki Szlovjanszk közelében egy ellenőrzőpontnál, amelyet oroszbarát erők ellenőriztek. A támadás következtében legalább három oroszbarát aktivista és egy rájuk támadó fegyveres vesztette életét.