Már halála napján elhamvaszthatták Gabriel García Márquezt

Vágólapra másolva!
Egy kolumbiai rádió Gabriel García Márquez családjától úgy tudja, hogy az írót már halála napján, csütörtökön el is hamvasztották. A család még nem döntött, de a kolumbiai nagykövet úgy tudja, a hamvakat megoszthatják Kolumbia és Mexikó között.
Vágólapra másolva!

Elhamvasztották a csütörtökön elhunyt Nobel-díjas kolumbiai író, Gabriel García Márquez holttestét - közölte helyi idő szerint még pénteken Kolumbia mexikóvárosi nagykövete. Igen, megtörtént - válaszolta diplomata újságírók kérdésére, de részleteket nem árult el.

A Caracol kolumbiai rádió szerint a hamvasztás már a halál napján, azaz csütörtökön megtörtént. A rádió a családtagokra hivatkozott. A család még nem döntötte el, hogy a hamvak maradjanak-e Mexikóban, ahol az író fél évszázada élt, vagy megosszák Mexikó és Kolumbia között.

José Gabriel Ortiz nagykövet azonban úgy tudja, hogy egy részük Kolumbiába kerül, mert a kolumbiaiak is le akarják róni a tiszteletüket az író emléke előtt.

Mexikóvárosban a gyászszertartást hétfőn rendezik meg, a helyszíne a szépművészeti múzeum palotája lesz. Előreláthatólag díszőrséget ad többek között Juan Manuel Santos kolumbiai és Enrique Pena Nieto mexikói elnök is.