Jelentkezett a hétfői nigériai robbantó csoport

Vágólapra másolva!
Mi voltunk azok - jelentette be a Boko Haram nevű szervezet, amely egy 28 perces videóban vállalta magára a hétfői nigériai robbantást.
Vágólapra másolva!

A Boko Haram iszlamista szervezet bejelentette, hogy hívei követték el a legkevesebb 75 halálos áldozatot és csaknem 150 sebesültet követelő hétfői terrormerényletet Nigéria fővárosában, Abujában.

Abubakar Sekau, a szervezet vezére egy olyan videofelvételen beszél a nigériai fővárost ért eddigi legvéresebb merényletről, amely szombaton került az AFP francia hírügynökség birtokába. "Mi voltunk azok, akik megszervezték az abujai támadást" - mondja a 28 perces felvételen.

Abujában egy buszpályaudvaron robbant pokolgép. A detonáció harmincnál több gépkocsit megrongált, és azok üzemanyagtartályát felgyújtva további robbanásokat okozott.

A Boko Haram 2009 óta egyre véresebb lázadóharcot vív Nigéria északkeleti és középső országrészében. Szemtanúk szerint iszlamista fegyveresek a múlt hét végén legalább hatvan embert öltek meg egy északkeleti falu elleni támadásukban, egy másikban pedig, amely egy tanárképző főiskola ellen irányult, nyolcat.