Három holttestet emeltek ki az elsüllyedt kompból

Vágólapra másolva!
A búvárok most tudtak először hozzáférni a hajóbelsőhöz.
Vágólapra másolva!

"A búvárok betörték az egyik kabin ablakát nem sokkal (helyi idő szerint) éjfél előtt, és kiemeltek három holttestet" - közölte a dél-koreai parti őrség egyik illetékese. A búvárok most tudtak először hozzáférni a hajóbelsőhöz.

Három nappal a dél-koreai komp elsüllyedése után, szombat este pillantottak meg először a búvárok emberi testeket a komp belsejében, az ablakon keresztül. A testekhez sokáig nem tudtak hozzáférni - írja a Washington Post, amely szerint egyáltalán nem hatékonyak a mentési munkálatok.

Szombat estére 32 embert nyilvánítottak halottnak, 270 utast pedig még mindig keresnek. Ők valószínűleg még mindig a komp belsejében vannak, amely mostanra már teljesen a víz alá merült, és egyre mélyebbre süllyed a Sárga-tengeren.

A hozzátartozók a dél-koreai Jingo-szigeten, egy tornateremben várják, hogy hírt kapjanak eltűnt szeretteikről. Egy emelvényről tájékoztatták őket a parti őrség képviselői - a beszéd után több tucat hozzátartozó a színpadhoz rohant, az egyikük megpróbált megütni egy rendőrt, de elvétette. A hozzátartozóktól szombat reggel DNS-mintát vettek, már arra készülve, hogy ennek a segítségével tudják majd azonosítani azokat, akiket megtalálnak a kompon.