Az ukránok visszaszerezték a kramatorszki repteret

Vágólapra másolva!
Az ukránok szerint nem volt halálos áldozata a tegnapi katonai akciónak, amelyben visszaszerezték az oroszbarát szeparatisták által megszállt kamatorszki repteret.
Vágólapra másolva!

Az ukrán erők terrorellenes műveletben visszaszerezték a kelet-ukrajnai Kramatorszk katonai repülőterének ellenőrzését, és az akcióban foglyul ejtettek több oroszbarát szeparatistát – mondta el az éjjel az ukrán belügyminiszter egyik tanácsadója.

Kedd reggel az orosz állami hírcsatorna számolt be arról, hogy az ukrán biztonsági erők megrohamozták a kelet-ukrajnai Kramatorszk katonai repülőterét, amelyet korábban oroszbarát szakadárok foglaltak el. Az oroszbarát források arról számoltak be, hogy lövöldözés történt, és négy halottja volt a támadásnak.

Az ukrán belügyminiszter tanácsadója, Sztaniszlav Recsinszki viszont azt mondta az éjjeli sajtótájékoztatóján, hogy a korábbi reptérfoglaló fegyveres szeparatisták közül csak egy ember sebesült meg. Azt is mondta, hogy az akcióban részt vevő ukrán kommandósok oldalán semmilyen veszteséget nem szenvedtek.

Recsinszki egyúttal hangsúlyozta azt is, hogy a pánikkeltő híresztelések ellenére a szintén Donyeck megyei Szlovjanszkban egyelőre semmilyen műveletet nem indítottak, oda "sem technikát, sem embereket" nem küldtek az ukrán különleges erők.