Több mint 100 német kaszinót loptak meg egy szoftverhiba miatt

Vágólapra másolva!
A félkarú rablók azonnal kiadták a nyereményt egy számsor beütésével.
Vágólapra másolva!

Kaszinók százait lopták meg Németországban egyetlen éjszaka alatt egy szoftverhiba kihasználásával. A lopássorozat még februárban történt, a német lapok azonban csak most számoltak be arról, hogy néhány teremből 100 ezer eurót (nagyjából 30 millió forintot) vittek el. A tolvajok egy nagyszabású és jól szervezett akcióban csaptak le, a Spiegel cikke szerint néhány félkarú rabló szoftverjét hackelték meg úgy, hogy a gépek kiadják a nyereményt, ha a kar lehúzása előtt valaki beüti az 1936 számkombinációt.

A legnagyobb veszteség azonban talán nem is a kaszinókat érte, hanem Paul Gauselmann cégét, amely a meghackelt játékgépeket gyártotta, így felelőssé tehetik a gépekben lévő biztonsági résért. Gauselmann-nak nagyjából 100 ezer gépe van német kaszinókban.

A hatóságok azért gyanítják, hogy szervezett akcióról van szó, mert az ország több pontján, több kaszinót raboltak ki egyetlen éjszaka alatt. Mario Hofmeister, a Gauselmann-cég képviselője a Spiegelnek azt mondta, a pénz kinyeréséhez szükséges számkombinációt valószínűleg az interneten osztották meg azokkal, akik fizettek érte. Hofmeister szerint azonban az esetért nem a Gauselmann-cég felelős, hiszen a gépeit nem megfelelő módon használták.