A brit kismama petefészkét operálták ki a vakbele helyett

Vágólapra másolva!
Egy háromgyerekes anya a negyedik babát várta, amikor kórházba került begyulladt vakbelével. A nőt egy rezidens orvos operálta, de a vakbél helyett a petefészkét távolította el. Később újraműtötték, de utána az anya meghalt.
Vágólapra másolva!

Elhunyt egy fiatal háromgyerekes anya Nagy-Britanniában, miután gyulladt vakbele helyett tévedésből az egyik petefészkét operálták ki – írta a Daily Telegraph brit napilap. Az ügyben lezárult vizsgálat eredményét hétfőn közölték Manchesterben.

A 32 éves nő a negyedik gyermekét várta, amikor 2011 októberében hasi fájdalmakkal kórházba került. Egy rezidens sebész operálta meg, aki később elmondta, meg volt győződve arról, hogy a vakbelet távolította el.

Alig három héttel később a nő ismét kórházba ment fájdalmai miatt, ekkor fedezték fel az orvosok a hibát. Két nap múlva a fiatal anya elvetélt. Miután eltávolították a vakbelét, a műtőasztalon elhunyt a romfordi kórházban.

A műtétet végző orvos elismerte, hogy hibázott. A rezidenst felügyelő sebészt azzal vádolják, hogy nem teljesítette a kötelességét, nem volt jelen a műtőben, hogy elvégezze a beavatkozást, vagy felügyelje a rezidens által végzett műtétet. Mindkét orvost eltilthatják hivatása gyakorlásától.