"Zaklató vagyok" feliratú táblával kellett állnia a városközpontban

zaklatás, Edmond Aviv egy utcasarkon ülve tart önbírálatot kifejező táblát az Ohio állambeli South Euclidben
South Euclid, 2014. április 14. Edmond Aviv egy utcasarkon ülve tart önbírálatot kifejező táblát az Ohio állambeli South Euclidben 2014. április 13-án. A 62 éves amerikai férfit a bíróság ítélte erre a büntetésre, amiért tizenöt éven át zaklatta szomszédasszonyát és rokkant gyermekeit. Avivnak öt órán keresztül kellett a „Zaklató vagyok, rokkant gyerekekbe kötök bele és intoleráns vagyok a tőlem különbözőkkel szemben. Cselekedeteim nem tükröznek megbecsülést azon sokszínű South Euclid-i közösség iránt, amelyben élek” jelentésű felirattal az utcasarkon ülnie. (MTI/AP/Tony Dejak)
Vágólapra másolva!
Bíróság kötelezte erre az ohiói férfit.
Vágólapra másolva!

"Zaklató vagyok" felirattal a kezében kellett álldogálnia vasárnap több órán keresztül az Ohio állambeli South Euclid egyik utcasarkán egy férfinak, aki szerint az ügyében ítélő bíró igazságtalan büntetést szabott ki, és tönkretette az életét. A helyi sajtó szerint a 62 éves Edmond Aviv igyekezett figyelmen kívül hagyni a rövid performanszát méltató dudálásokat és a meg-megálló járókelőket. "A bíró tönkretett engem. Ez egyáltalán nem igazságos" – hangoztatta az ohiói férfi.

Zaklató vagyok Forrás: MTI/AP/Tony Dejak

Aviv ellen azért indult eljárás, mert a szomszédasszonya azt állította, hogy a férfi évek óta zaklatja őt és rokkant gyermekeit. A bíróságon Aviv nem ismerte el, de nem is tagadta az ellene felhozott vádakat.

Az ítélet részeként a férfinak öt órán át kellett maga előtt tartania a feliratot, amely szerint: "Zaklató vagyok. Rokkant gyerekekbe kötök bele, és intoleráns vagyok azokkal szemben, akik különböznek tőlem. A cselekedeteim nem tükröznek megbecsülést azon sokszínű South Euclid-i közösség iránt, amelyben élek." Avivot ezenkívül 15 napnyi börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és a férfinak dühkezelési terápiára, valamint tanácsadásra kell járnia és egy bocsánatkérő levelet is kellett írnia szomszédasszonyának.

Sandra Prugh levélben számolt be a bíróságnak arról, hogy Aviv etnikai gyalázatnak nevezte őt, amikor örökbe fogadott fekete gyermekeit tartotta a karjában, számos alkalommal leköpte, rendszeresen kutyapiszkot dobott a fia autójának szélvédőjére, és egyszer ürülékkel kente össze a tolószékfeljárójukat.