63 éves nőt ragadott el egy hatalmas cápa Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Christine Armstrong gyakorlott szörfös volt, és egy életmentő társaság tagja.
Vágólapra másolva!

A 63 éves Christine Armstrong 44 éves férjével és hat barátjával indult úszni az ausztráliai Tathra Beach-re. Az utóbbi 14 évben szinte minden reggelét itt indította, csütörtökön azonban nem tért vissza a partra, ugyanis – a hagyományosan biztonságosnak számító partszakaszon – cápatámadás áldozata lett.

Armstrong idős kora ellenére remek úszó volt, Tathra Beach szörfös életmentő klubjába is belépett, és a News.au.yahoo.com híre szerint úszóversenyek rendszeres résztvevője volt.

Az Armstronggal úszók vallomásai szerint a nő féltávon visszafordult vagy elmaradt a csoporttól, de ők nem vették észre, hogy nincs velük. „Visszafelé jövet egy 3-4 méteres cápát láttak a vízben, védekezésképpen összébb húzódtak, majd kiúsztak a partra” – mondta Jason Edmuns nyomozó az ausztrál lapoknak. A csoport a parton riasztotta a hatóságokat, és megkezdődött az eltűnt úszó keresése.

Christine Armstrong után hajókkal és helikopterekkel kutatnak. Voya Jovanovich, egy helyi halász arról beszélt a nyomozóknak, hogy egy hatalmas, 3-4 méteres cápát látott a partok közelében, amint marcangolt valamit a vízben.