Lemészároltak 27 embert egy kínai pályaudvaron

Vágólapra másolva!
Terroristák támadtak késekkel az ott várakozókra. 109-en megsérültek.
Vágólapra másolva!

Vasárnapi hivatalos közlés szerint a hszincsiangi szakadár erők előre megtervezett terrortámadása volt a délnyugat-kínai pályaudvari tömeges késelés, amelyben legalább 29 ártatlan civil meghalt és 130-an megsebesültek. A hatóságok terrorcselekménynek minősítették a történteket. A véres akciót Jünnan tartomány székhelyén, Kunmingban, a város vasúti pályaudvarán követték el. Helyi idő szerint este kilenc óra tájban körülbelül tucatnyi, késekkel felfegyverezett ember esett neki válogatás nélkül a várakozó tömegnek és a járókelőknek. Öt támadóval a rendőrség a helyszínen végzett, többen szökésben vannak.

Az online beszámolók szerint a tettesek fekete ruhába öltözött emberek voltak, akik hosszú késekkel "őrült módon" kaszabolták az embereket, üldözték a menekülőket. A sebesülteket kórházba szállították a még menekülő tetteseket keresik, a várost rendőrök lepték el, és lezártak több utat.
A kínai televízió felvételein jól látszott, amint a rendőrök egy kardhoz hasonlatos fegyvert tesznek műanyag fóliába. A szemtanúk és sérültek váratlan támadásról számoltak be, volt, akit már a jegypénztárnál megtámadtak.