Nemzetközi körözést adtak ki Janukovics ellen

Vágólapra másolva!
Tömeggyilkossággal vádolják az eltávolítot államfőt és miniszterét. Névtelen források szerint Janukovics állítólag egy Moszkvához közeli szanatóriumban pihen. 
Vágólapra másolva!

Nemzetközi körözést adtak ki Viktor Janukovics eltávolított ukrán elnök és volt belügyminisztere, Vitalij Zaharcsenko ellen - közölte szerdán Oleh Mahnyijkij főügyész. A tisztségviselő tájékoztatása szerint Janukovicsot és Zaharcsenkót tömeggyilkossággal gyanúsítják. Hozzáfűzte, a belügyminisztérium és az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) utasítást kapott, hogy "operatív nyomozati intézkedések hajtson végre az említett személyek tartózkodási helyének felderítésére, továbbá bíróság elé állítására".

Janukovics hollétéről öt napja nincs információ. Az RBK orosz hírügynökség csütörtöki információi szerint a leváltott államfő egy moszkva környéki szanatóriumban tartózkodik, állítólag szerda este óta tartózkodik Oroszországban. A hírügynökségnek egy meg nem nevezett orosz állami vezetői is megerősítette az értesülést, viszont Mihail Margelov, az orosz felsőház nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke tagadta a Russia Today-nek, hogy Janukovics Oroszországban lenne, és szerint nem is adnának neki menedéket.