Több tízezren vonultak utcára Venezuelában

Tüntetések Venezuelában
Thousands of people attend a protest against the government of Venezuelan President Nicolas Maduro in Caracas, on February 22, 2014. Tens of thousands of supporters and opponents of Venezuela's government took to the streets Saturday amid fears of more violence in the bitterly divided country. The competing mass rallies in Venezuela follow weeks of often bloody marches that have claimed at least ten lives and injured 140 others. AFP PHOTO / STR
Vágólapra másolva!
Szombaton ismét összecsaptak Caracasban a kormányellenes tüntetők és a rendőrök. A tüntetéseknek az elmúlt két hétben már tíz áldozata volt.
Vágólapra másolva!

Egymás közelében vonultak utcára szombaton Caracasban a kormánypártiak és a kormányellenes tüntetők. A minden eddiginél nagyobb ellenzéki tüntetésen több tízezren vettek részt, míg a baloldali elnök, Nicolas Maduro hívei jóval kisebb létszámban gyűltek össze.

Az ellenzéki tüntetésen többen megsérültek, amikor a rendőrök könnygázt vetettek be a kövekkel támadó tüntetők ellen, írja a BBC. A felvonuláson megjelent Henrique Capriles, az ellenzék vezetője is, aki tavaly a Hugo Chavez halála utáni választáson kikapott Madurotól.

Több tízezren gyűltek össze a Nicolas Maduro elleni tüntetésen (Kattintson a galéria megtekintéséhez!) Forrás: AFP/Str

Az ellenzék a gazdasági problémákért, a magas inflációért és a rossz közbiztonságért is az elmúlt 15 év baloldali vezetését okolja. A jelenlegi tüntetéshullám február 12-én kezdődött, és az ellenzék azóta minden nap utcára vonult. A tüntetéseknek mostanáig tíz halálos áldozata volt. Capriles szombaton további tüntetésekre szólította fel a támogatóit, ugyanakkor óva intette őket az erőszaktól.

Caracas más részén eközben Maduro támogatói is utcára vonultak (Kattintson a galéria megtekintéséhez!) Forrás: AFP/Leo Ramirez

A kormánypárti felvonuláson Nicolas Maduro elnök is felszólalt, aki elmondta, hogy Venezuela demokráciája erős, csak a demokratikus ellenzék hiányzik.