Százmilliárd forintot nyert a lottón

Vágólapra másolva!
Ez még így is csak a 6. legnagyobb amerikai lottónyeremény.
Vágólapra másolva!

Csaknem 100 milliárd forintnak megfelelő összeget nyertek csütörtökön az egyik amerikai lottón egyetlen szelvénnyel, amelyet a San Franciscó-i öbölben vásároltak. Ez a hatodik legnagyobb nyeremény az amerikai lottótörténetben.

A főnyeremény összege karácsony óta halmozódott a hetente kétszer kihúzott Powerball lottón, és érte el a 425 millió dollárt (97,3 milliárd forint). Az 1, 17, 35, 49, 54 és 34 számokat helyesen megtippelő nyertes kilétéről egyelőre semmit sem tudni, csak azt, hogy egy Chevron-benzinkútnál vette a szelvényt.

A szerencse kegyeltje választhat, hogy harminc éven át éves részletekben veszi fel nyereményét, vagy most megelégszik egy összegben 242,2 millió dollárral.

A Powerball lottón jelentősen nőtt a nyeremények összege az elmúlt két évben, miután a szelvények árát duplájára, 2 dollárra emelték, és a legnépesebb állam, Kalifornia is csatlakozott az e lottót már korábban bevezető 42 másik államhoz.

A Powerball eddigi legnagyobb, adózás előtt 590 millió dolláros (135 milliárd forint) nyereményét tavaly májusban ütötték meg.

Tavaly decemberben 648 millió dollárt (148,5 milliárd forint) nyert a MegaMillions lottón egy pizzafutár egy másik szerencsejátékossal megosztva.