Már két gyanúsítottja van az alpesi mészárlásnak

Vágólapra másolva!
Kedden és szerdán is őrizetbe vettek egy-egy embert a francia rendőrök a 2012-es alpesi mészárlással kapcsolatban. A gyanúsítottak nem messze laknak a helyszíntől, ahol megölték Saad al-Hilli iraki brit mérnököt és családját.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vették a második embert a 2012-es alpesi mészárlás ügyében nyomozó francia rendőrök. A férfit egy Talloires nevű településen fogták el, 10 kilométerre a tetthelytől. A BBC brit közszolgálati adó szerint házkutatást is tartottak, amelynek során fegyvereket találtak.

Az iraki születésű Saad al-Hilli brit mérnököt és családját 2012. szeptember 5-én találták holtan autójukban a népszerű francia alpesi nyaralóhely, Annecy közelében, egy mellékúton. A gyilkos megölte a férfit, a feleségét és annak anyját, valamint egy véletlenül arra bicikliző franciát. A férfi két kislánya túlélte a támadást, de egyikük súlyosan megsérült.

Az első gyanúsítottat kedden vették őrizetbe, röviddel az után, hogy közzétettek egy fantomképet arról a motorosról, akit a bűncselekmény közelében és idején láttak szemtanúk. Ritka, speciális bukósisakja vezette nyomra a rendőröket, akik azonban jelezték, egyelőre nem tudják közvetlen kapcsolatba hozni a gyanúsítottakat a bűncselekménnyel és az áldozatokkal.

A francia rendőrök korábban azt feltételezték, hogy a gyilkosság hátterében egy al-Hilli és testvére közötti családi viszály állhat, ám al-Hilli bátyját, Zaidot a múlt hónapban szabadlábra helyezték, mert nem volt elég bizonyíték ellene. Az esettel kapcsolatban számos találgatás látott napvilágot, gyanakodtak profi bérgyilkosra, de ennek ellentmondott a fegyver, amely egy 1920-ban Svájcban hadrendbe állított Lüger volt. Az ügyről itt olvashat bővebben.