Iskolaigazgató terjesztett gyerekpornót a Fülöp-szigeteken

Vágólapra másolva!
A keresztény iskola egyik termét használták arra, hogy feltöltsék a felvételeket, amelyeket külföldi fogyasztásra szántak.
Vágólapra másolva!

A világhálón gyerekpornót terjesztő csoportot vettek őrizetbe egy Fülöp-szigeteki iskolában. A kilenc őrizetbe vett között van az iskola tulajdonos-vezetője is. A gyanúsítottak a keresztény iskola egyik termét használták arra, hogy feltöltsék a felvételeket, amelyeket külföldi "fogyasztásra" szántak. A felvételeken nemcsak gyerekek és kamaszok, hanem felnőttek is szerepelnek.

Ronald Aguto, a Fülöp-szigeteki nyomozóiroda kiberbűnözést felderítő csoportjának vezetője elmondta, hogy a csoport nem az iskolában, hanem másutt készült felvételekkel dolgozott, és úgy tűnik, hogy a kétezer diákot számláló iskola tanulóival szemben nem történt visszaélés.

Puring Martinez, a magániskola tulajdonosa és igazgatónője azt mondta, hogy a termet az iskola bevételeinek növelése végett adta bérbe az internetes oldal üzemeltetőinek. Hozzátette: úgy tudta, hogy csupán külföldiek juthatnak hozzá a felvételekhez. Az igazgatónő fia hozzátette, hogy az internetes oldalt üzemeltető tulajdonos egy amerikai férfi, aki 900 dollárért (mintegy 200 ezer forintért) bérelt az iskola területén lévő, de külön álló épületben működő két termet. Az amerikai holléte nem ismert, a kilenc őrizetbe vett mindegyike Fülöp-szigeteki.