Tízen meghaltak egy dél-koreai egyetemi bulin

Mentőcsapat tagjai a helyszínen, ahol összeomlott egy szórakozóhely épülete a dél-koreai Kjongdzsu városában 2014. február 18-án.
Kjongdzsu, 2014. február 18. Mentőcsapat tagjai a helyszínen, ahol összeomlott egy szórakozóhely épülete a dél-koreai Kjongdzsu városában 2014. február 18-án. A puszani egyetem elsőéveseinek számára rendezett mulatság alatt történt balesetben legkevesebb tízen életüket vesztették, mintegy száz embert egy közeli kórházba szállítottak, több tucatnyian a romok alatt rekedtek. (MTI/EPA/Yonhap)
Vágólapra másolva!
Valószínűleg a nagy havazás miatt nem bírta az épület tetőszerkezete és beomlott. Több százan vesznek részt a mentésben, tizennégy embert keresnek még. 
Vágólapra másolva!

Helyi idő szerint hétfő este összeomlott egy szórakozóhely Kjongdzsung városban. A Busan University of Foreign Studies (Puszani Egyetem) közel hatszáz diákja volt jelen az elsőévesek számára rendezett bulin, az eddigi adatok szerint a balesetben tízen meghaltak, több száz ember kórházba szállítottak.

Mentőcsapat tagjai a helyszínen, ahol összeomlott egy szórakozóhely épülete Forrás: MTI/EPA/YONHAP

Körülbelül hatvan ember rekedt a romok között, három hallgatót és tizenegy szervezőt egyelőre nem találtak meg. A munkálatok négyszáz tűzoltó, rendőr és katona részvételével folytatódnak.

A szakértők szerint a hó súlya alatt omlott össze a tetőszerkezet, miután utóbbi héten ötven centiméter hó esett a környéken, a pontos okok azonban egyelőre ismeretlenek. Az erős havazás a mentési munkálatokat is nehezíti, az épület ráadásul sokak számára csak gyalog közelíthető meg, mivel egy hegy tövében fekszik, ötszáz méterrel a tengerszint felett.

A Puszani Egyetem rektora bocsánatot kért a történtekért és elmondta, hogy az intézmény minden következményért vállalja a felelősségét. A hallgatói önkormányzat kérte, hogy a rendezvényt ne az egyetem területén, hanem külső helyszínen tartsák. A vezetés ebbe beleegyezett, azonban anyagilag nem járult hozzá a költségekhez, így a szervezőknek olcsó helyszínt kellett keresniük.