Újra keresik a Balin eltűnt tapasztalt japán búvárokat

Vágólapra másolva!
Hét tapasztalt japán búvár tűnt el pénteken Balin egy merülésnél. Mind a heten nők, szombaton a rossz idő miatt nem tudták őket keresni, vasárnap újraindult a kutatás.
Vágólapra másolva!

Vasárnap reggel újrakezdődtek a kutatások az indonéziai Bali szigetéhez közel hét japán búvár után, akik pénteken tűntek el - közölte Japán bali főkonzulátusa. A hét japán nő - öt búvár és két oktató - a Bali délkeleti partjaitól mintegy 20 kilométerre fekvő Nusa Penida szigetnél merültek alá oxigénpalackkal. Miután délután a harmadik merülés után nem jöttek fel a felszínre, bérelt hajójuk kapitánya riasztotta a rendőrséget.

Szombat délután fel kellett függeszteni a kutatást a kedvezőtlen időjárás miatt, ugyanis szakadt az eső és erős volt a szél. Vasárnap reggel egy nagy hajóval és egy helikopterrel tértek vissza a mentőalakulatok, hogy megpróbáljanak a búvárok nyomára akadni. Bali rendőrségi szóvivője cáfolta azokat a korábbi értesüléseket, miszerint szombaton találtak egy holttestet.

Japán kormányzati tisztségviselők közölték, hogy mind a hét búvár tapasztalt, mindegyikük legalább ötven búvártúrán van túl. A csapat tagjai közül a legidősebb 59, a legfiatalabb 27 éves. A hajó kapitánya elmondta, hogy délután egy órakor a Kristály-öbölben (Crystal Bay) merültek le a japán búvárok, és azóta nem látta őket. Ez a térség kristálytiszta vizéről, valamint gyors áramlatairól ismert. Sokszor előre kiszámíthatatlan az áramlások iránya, ezek menet közben irányt válthatnak, akár lefelé vagy fölfelé is.