Újabb zsiráf kivégzésére készülnek

Vágólapra másolva!
Pár nappal azután, hogy az óriási felháborodás és tiltakozás ellenére kivégeztek egy egészséges zsiráfot Koppenhágában, újabb dán állatkert készül hasonlóra. Ráadásul ezt a zsiráfot is Mariusnak hívják.
Vágólapra másolva!

Újabb zsiráf kivégzésére készül egy dániai állatkert - írja a Guardian online kiadása. A Jyllands
állatkert hím lakóját szintén Mariusnak hívják, hét éves, és azért lehet vége az életének, mert kell a hely egy nőstény zsiráfnak.

Az állatkert vezetője azt nyilatkozta, hogy a múlt hétvégén megölt zsiráf ügye okozta felháborodás semmilyen hatással nincs rá, az pedig meglepte, hogy két Marius nevű zsiráf is van Dániában.

A 18 hónapos Mariust vasárnap reggel bénítópisztollyal ölték meg. Az állatkert a szabályok szerint járt el, hogy elkerülje a beltenyészetet, miután nem volt olyan intézmény, ahová átszállíthatták volna az ivarérett korba lépő, egészséges hímet. Arról, hogy az állatnak miért, és miért így kellett elpusztulnia, itt olvashatja részletes cikkünket.

Máriusz elaltatása azonban nem pusztán a fajmegőrző programok „kegyetlensége” miatt háborította fel emberek millióit - az állatkert több alkalmazottja kapott halálos fenyegetést telefonon, e-mailben -, hanem sokkal inkább amiatt, hogy az állatkert a hétvégén a zsiráfot egy nyilvános bemutató keretében boncolta fel, majd etette meg más állatokkal. A boncolást iskolás gyerekek sora nézte végig, a világsajtót pedig bejárták a jól felismerhetően zsiráfhúst lakmározó oroszlánok képei.